مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمدرضا
نام خانوادگی:رضائی اسفریزی
شهرت:رضائی
پست الکترونیک:mrezaei@noornet.net
تخصص ها:فقه و اصول ، تاریخ و سیره ، رجال و تراجم

زندگی نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

شر ح حال:

این جانب محمدرضا رضایی اسفریزی طبق آنچه والد محترم در اول مصحف شریف نوشته در روز سه شنبه دوازده شهریور هزار و سیصد و چهل و هفت - مطابق با هشت جمادی الثانی هزار و سیصد و هشتاد و هشت و برابر با دو سپتامبر هزار و نهصد و شصت و هشت- در محله اسفریز [1] از توابع خمینی شهر اصفهان به دنیا آمدم.

تحصیلات

سال 1353 تا 1358 دوران ابتدایی را گذراندم و در واقع مدرک ابتدایی را در زمان دولت موقت گرفتم.

در دوران راهنمایی خداوند متعال توفیق حضور دو سال در جبهه های حق علیه باطل را داشتم.

و در سال 63 با مدرک سیکل وارد حوزه علمیه قم شدم؛ و تحصیلات مقدماتی و سطح را با موفقیت به پایان رساندم؛ در سال 71 توفیق حضور در درس خارج حضرات آیات منتظری؛ صالحی مازندرانی و...برخی دیگر از بزرگان وقت حوزه علمیه را پیدا کردم و از خرمن وجودی ایشان به خوشه چینی پرداختم در کنار تحصیل و پژوهش های علمی در سال 71 همکاری با مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور را آغاز نمودم.

فعالیت های علمی و پژوهشی

کتابخانه فقه اهل بیت

به لطف خدای متعال از بدو ورود تا کنون کم و بیش در اکثر بلکه در تمام نرم افزارهای کتابخانه ای این مرکز همکاری داشته ام؛ البته عمده فعالیت های این جانب در نرم افزار جامع فقه[2] در معیت حجت الاسلام و المسلمین علیرضا آقا رحیمی ثابت بود، و از سال 87 در قسمت کتابخانه مرکز مشغول فعالیت شدم

نرم افزار های شخصیت محور [3]

اجمال مطلب اینکه از سال 89 تا کنون در بخش پژوهش و تحقیق نرم افزارهای شخصیت محور مشغول هستم. در این راستا به فضل الهی در سال 1390 نرم افزارهای شیخ مفید، شیخ طوسی، شیخ بهایی، علامه حسن زاده آملی و حکیم بوعلی سینا و در سال 1391 نرم افزارهای علامه طباطبائی، علامه امینی و سید یزدی (صاحب عروه) تولید شدند.

در مورد نرم افزارهای شخصیت محور در سه نوبت مصاحبه های مفصلی داشته ام لطفا به بخش مصاحبه ها مراجعه فرمائید.


[1]- تاریخچه:

محله‌ای است قدیمی که در دهه 1330 روستا بود و سپس به شهر ملحق گردید. تاریخچه این محل نشان می‌دهد که به هنگام حمله افغان‌ها به علت مقاومت مردم به رهبری میر صالح به دستور محمود منطقه ویران شد و پس از فتنه افغان طایفه‌های فخاری، دری و سلطانی از فریدن و لرستان به این منطقه کوچ کرده و در کنار طایفه میراحمدی ساکن شدند.

ریشه اسامی:

چند نظر در مورد ریشه نام اسفریز وجود دارد عده‌ای کلمه اسفریز را از اسپرس و اسپرز و اسپریز به معنی میدان ورزشگاه و محل پرورش اسب می‌داند که در نزد آریایی‌ها ارزش ویژه‌ای داشته است.

عده‌ای دیگر آن را به معنی رزمگاه دانسته‌اند، آنچه بیشتر محتمل است از این مکان به منظور پرورش اسب، ورزش‌هایی چون اسب‌سواری، چوگان‌بازی و کشتی استفاده می شده است و جشن‌هایی در این دشت به مناسبت های مختلف برگزار می شده است.

[2]- نرم‌افزار جامع فقه اهل البيت عليهم السلام؛ كتابخانه بزرگ فقه شيعه است که توسط مرکز تحقيقات کامپيوتري علوم اسلامي طراحي و توليد شده است. اين نرم‌افزار آنچه را كه براي يك محقق و فقيه از منابع، مصادر و كتب فقهي در استنباط احكام نوراني اسلام مورد نيازاست با توجه به ويژگي هاي نوين و با ابزار و فن آوري جديد در اين برنامه گردآوری كرده و آن را به جامعه پژوهشي تقديم نموده است.

[3]- ملاک در تولید نرم‌افزار شخصیت محور این است که مجموعه آثار برای عالمی تولید شود که اولاً: یک شخصیت تأثیرگذار در جهان تشیع باشد و ثانیاً: صاحب اثر نیز باشند و لو اینکه شاگردانش تقریرات درس ایشان را نوشته باشند و حداقل اینکه آثار غیر مکتوب مثل سخنرانی داشته باشند.